Skip to content

Fastighetsnät

De hyresvärdar och bostadsrättsföreningar som vill ge sina boende mer att titta på än TV 1, TV 2 och TV 4 kan i dag välja mellan tre mottagningssystem.

Kabel-TV är ett bra val, så länge man inte har några egna åsikter om vilka kanaler man vill se och vad det får kosta – för det bestämmer kabel-tv-bolagen.

Huvudcentral (25 Lägenheter eller fler) är det rätta valet om man vill ha mera TV för pengarna och bor i ett stort flerfamiljshus, det är en egen central med parabol där man själv bestämmer kanalutbudet.

MF-nät (upp till 24 hushåll, i vissa fall fler) är också satellit-TV men skapat för mindre flerfamiljshus. MF-nät innebär att ACS installerar ett antennuttag med en extra utgång för satellit, på så sätt förbereder varje lägenhet för satellit-TV.

De boende som vill ha hela kanalutbudet köper själva en satellitmottagare.
övriga som bara vill ha TV 1, TV 2 och TV 4 låter bli.
Det går även att lägga in kanaler till en huvudcentral tillsammans med TV 1, TV 2 och TV 4. T.ex. TV3 och Femman så alla kan få tillgång till dem utan satellitmottagare.
För en liten merkostnad går det att lägga till utrustning för mottagning av markdigital signal. (Dvs. Boxer)
Här står alltså fastighetsägaren för valmöjligheten och TV-tittaren för själva valet.
Eller med andra ord: ekonomi och frihet i bildskön förening. (Dessutom flyttar hyresgästen till villa så tar han med sig satellitmottagaren och köper till en parabol så har han en fungerande anläggning där med).

Fastighetsnät